Pasta verdure e prosciutto! Vegetables and ham pasta.

29 Giu

Buongiorno!!! Oggi ho trascorso la giornata preparando il baccalà per cucinarlo “al verde” come si usa in Liguria.

Domani lo cucinerò e vi posterò la ricetta, ma oggi non avevo poi più tanto tempo per cucinare e quindi vi propongo una pasta con le verdurine preparate al forno come vi avevo postato un poco di tempo fa. Se non ve le ricordate cliccate qui!

Per 4 persone:

  • Mezza teglia da forno di verdurine come vi ho già raccontato sopra
  • 320 g. di pasta
  • 200 g. di prosciutto cotto in cubetti
  • olio extravergine di oliva q.b.
  1. Preparate le verdure come descritto nel link sopra.
  2. Quando le verdure sono quasi pronte, portate a bollore l’acqua salata e cuocetevi la pasta per il tempo indicato sulla confezione.
  3. Scolate la pasta, conditela con le verdure al forno e il prosciutto.
  4. Condite, se necessario, con dell’altro olio e servite subito.
  5. Semplice, veloce, sana….non vi lamenterete vero??!!

Hello! Today I spent the day preparing  the cod to be cooked “al verde” as used in Liguria.

Tomorrow I will cook it and I will post the recipe, but then today I had not so much time to cook and then I propose you  a pasta with the vegetables prepared in the oven as I had posted a little while ago. If you do not remember click here!

vegetables

Image via Wikipedia

For 4 persons:

  •      half of baking vegetables as I have already posted above
  •      320 g. pasta
  •      200 g. diced  ham
  •      extra virgin olive oil to taste

1. Prepare the vegetables as described in the link above.
2. When the vegetables are almost ready, bring salted water to a boil and cook the pasta for the time indicated on the package.
3. Drain the pasta, season it with the vegetables and ham.
4. Garnish, if necessary, with more oil and serve immediately.
5. Simple, fast, healthy …. do not complain!!

4 Risposte to “Pasta verdure e prosciutto! Vegetables and ham pasta.”

  1. Mandy novembre 5, 2012 a 23:20 #

    Hello every one, here every person is sharing these kinds of experience,
    thus it’s good to read this webpage, and I used to go to see this website daily.
    Mandy

    • cuocona novembre 6, 2012 a 21:45 #

      Thanks so much!!!!! You make me so proud!!!

  2. tricks to last longer in bed aprile 2, 2013 a 09:51 #

    Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little
    research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Therefore let me rephrase
    that: Thanks for lunch!

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