Il segreto delle seppie in umido con piselli e patate!! The squid’s secret. (with peas and potatoes).

4 ago

Buongiorno!!! Lo sapete qual’è il segreto per cucinare le seppie?? Il segreto è cuocerle poco, altrimenti induriscono! Ma non è finita qui!!! C’è il-segreto-numero-due-la-vendetta…: ed è il seguente: se le avete cotte troppo e sono diventate troppo dure, andate avanti a cuocerle e torneranno morbide…!!!! Incredibile ma vero!!!

Per 5-6 persone:

  • olio extra vergine di oliva q.b.
  • 1 spicchio di aglio in camicia (cioè non pelato)
  • 1 cipolla pelata e tagliata sottile
  • 250 g. di patate pelate e tagliate a pezzetti piccoli
  • 800 gr di seppie pulite
  • 250 gr di piselli freschi precedentemente lessati, o in scatola o surgelati finissimi
  • 200 gr salsa di pomodoro
  • prezzemolo q.b.
  • qualche foglia di salvia
  • sale q.b.
  1. Versate l’olio in una padella meglio se di coccio, ma vanno bene tutte
  2. Pelate e tagliate la cipolla  e soffriggetela  insieme allo spicchio di aglio che poi toglierete.
  3. Aggiungete le seppie ed i piselli e saltateli  per 10 minuti
  4. A questo punto aggiungete la salsa di pomodoro e cuocete per altri 30 minuti.
  5. A cottura ultimata unite le foglie  di prezzemolo e la salvia.
  6. Lasciate riposare qualche minuto e servite.
  7. Buon appetito!!

Hello! Do you know what’s the secret to cooking the squid? The secret is to cook them for a short time, otherwise they get hard!! But there’s more! There is the-secret-number-two…: and is as follows: if you have cooked them too much and they have become too hard, go ahead in cooking th

Tomato sauce

Image by Aelle via Flickr

em and they return soft…!!!! Incredible but true!

Serves 5-6 people:

  • Extra virgin olive q.b.
  • 1 clove of garlic  (unpeeled)
  • 1 onion, peeled and thinly sliced
  • 250 g. potatoes peeled and diced small
  • 800 grams of cleaned cuttlefish
  • 250 grams of green peas previously boiled, or canned (in this case you do not have to boil them)  or frozen
  • 200 grams of tomato sauce
  • Parsley to taste
  • A few leaves of sage
  • Salt to taste

1. Pour the oil in a frying pan preferably made of earthenware, but all are fine
2. Peel and slice the onion and fry together with the clove of garlic, then remove the garlic.
3. Add the cuttlefish and peas and sauté for 10 minutes
4. At this point add the tomato sauce and cook for another 30 minutes.
5. When cooked, add the parsley and sage.
6. Let stand a few minutes and serve.
7. Bon appetit!

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2 Risposte to “Il segreto delle seppie in umido con piselli e patate!! The squid’s secret. (with peas and potatoes).”

  1. Ona novembre 5, 2012 at 23:21 #

    I have learn several excellent stuff here. Certainly price bookmarking for
    revisiting. I wonder how so much effort you place to create the sort of great
    informative site.
    Ona

    • cuocona novembre 6, 2012 at 21:44 #

      Thanks for your words!!! They mean a lot for me!!!

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